page contents

Over NKD

Bestuur NKD

Lid worden

Netwerk Kinder Diëtisten

Het netwerk kinderdiëtisten bestaat uit diëtisten die de affiniteit hebben met voedings- en dieetadvisering voor kinderen van 0-19 jaar. Zij hebben daarvoor specifieke deskundigheid opgebouwd. De leden van het netwerk zijn werkzaam in de eerstelijns gezondheidszorg, bijvoorbeeld bij een thuiszorginstelling, een GGD organisatie, Centrum voor Jeugd en Gezin of werkzaam in een zelfstandige praktijk die zich profileert op gebied van kindervoeding en -diëtetiek.

Wat biedt het netwerk

  • Platform voor eerstelijns kinderdiëtisten
  • Belangenbehartiging eerstelijns kinderdiëtist binnen de gezondheidszorg
  • Meedenken en werken aan nieuwe richtlijnen en protocollen
  • Bevorderen vindbaarheid van kinderdiëtisten zowel op individueel niveau als voor andere disciplines zoals CJG, jeugdartsen en -verpleegkundigen, orthopedagogen, etc.
  • Public Relation, zowel binnen als buiten de beroepsgroep
  • Informatie over scholingen, symposia e.d. op het gebied van kindervoeding en -dietetiek, mogelijk in de toekomst ook een actieve bijdrage leveren aan scholingen

Bestuur NKD

Het bestuur van het Netwerk Kinder Diëtisten bestaat uit vijf actieve en enthousiaste diëtisten.
Naast hun eigen werk en/of praktijk zetten zij zich in voor het NKD. Meer weten over de bestuursleden?
Klik hier.

 

Lid worden

Het NKD bestaat uit een groep van ongeveer 120 leden. Dit zijn actieve leden waaronder het bestuur, werkgroepen en algemene leden. De leden zijn lid van de NVD, waar het NKD onderdeel van is. De leden zijn minimaal 5 jaar geregistreerd bij het kwaliteitsregister Paramedici. Zij verrichten minimaal 12 uur cliëntgebonden werkzaamheden gerelateerd aan kindervoeding en –diëtetiek om vindbaar te zijn via “vindt een kinderdiëtist”. Diëtisten die niet aan deze criteria voldoen kunnen wel lid worden maar zijn niet vindbaar via de website.

Ben jij als diëtist actief op gebied van kindervoeding? Wil jij je inzetten voor het NKD?
Meld je dan hier aan als nieuw lid. Lees vooraf onderstaande documenten door.
– Huishoudelijk reglement 2019