page contents

Over NKD

Bestuur NKD

Lid worden

Informatie

Netwerk Kinder Diëtisten

Het netwerk kinderdiëtisten bestaat uit diëtisten die de affiniteit hebben met voedings- en dieetadvisering voor kinderen van 0-19 jaar. Zij hebben daarvoor specifieke deskundigheid opgebouwd. De leden van het netwerk zijn werkzaam in de eerstelijns gezondheidszorg, bijvoorbeeld bij een thuiszorginstelling, een GGD organisatie, Centrum voor Jeugd en Gezin of werkzaam in een zelfstandige praktijk die zich profileert op gebied van kindervoeding en -diëtetiek.

Wat biedt het netwerk

  • Platform voor kinderdiëtisten
  • Belangenbehartiging en samenwerking van kinderdiëtisten binnen de gezondheidszorg
  • Meedenken en werken aan nieuwe richtlijnen en protocollen
  • Bevorderen vindbaarheid van kinderdiëtisten zowel op individueel niveau als voor andere disciplines zoals CJG, jeugdartsen en -verpleegkundigen, orthopedagogen, etc.
  • Public Relation, zowel binnen als buiten de beroepsgroep
  • Informatie over scholingen, symposia e.d. op het gebied van kindervoeding en -dietetiek, mogelijk in de toekomst ook een actieve bijdrage leveren aan scholingen

Bestuur NKD

Het bestuur van het Netwerk Kinder Diëtisten bestaat uit actieve en enthousiaste diëtisten. Naast hun eigen werk en/of praktijk zetten zij zich in voor het NKD.

In januari 2020 hebben drie netwerken op het gebied van voedings- en dieetzorg voor kinderen hun krachten gebundeld. Het bestuur van het NKD bestaat uit leden van deze netwerken.

De samenwerking van gekwalificeerde kinderdiëtisten uit de 1e, 2e en 3e lijnszorg en public health sector komt ten goede aan de groei, ontwikkeling en gezonde toekomst van kinderen van 0 tot 18 jaar.

Bestuur NKD

Het bestuur tijdens de NKD Netwerkdag op 4 november 2022.

Meer weten over de bestuursleden? Klik hier

Lid worden

Het NKD bestaat uit ruim 200 leden. Dit zijn actieve leden waaronder het bestuur, werkgroepen en algemene leden. De leden zijn minimaal 5 jaar geregistreerd bij het kwaliteitsregister Paramedici. Zij verrichten minimaal 12 uur cliëntgebonden werkzaamheden gerelateerd aan kindervoeding en –diëtetiek om vindbaar te zijn via “vindt een kinderdiëtist”. Diëtisten die niet aan deze criteria voldoen kunnen wel lid worden maar zijn niet vindbaar via de website.

Het NKD is onderdeel van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (het NVD). In verband met de nauwe samenwerking met het NVD wordt vanuit het  bestuur NKD aangeraden om ook lid te worden van het NVD. Dit is echter geen eis om lid te worden van het Netwerk Kinderdiëtisten.

Ben jij als diëtist actief op gebied van kindervoeding? Wil jij je inzetten voor het NKD?
Meld je dan hier aan als nieuw lid. Je ontvangt dan regelmatig een nieuwsbrief met de laatste nieuwtjes en informatie en ontvangt een uitnodiging voor onze jaarlijkse netwerkdag. Als lid ben je hier gratis bij.

Lees vooraf onderstaande documenten door:
Huishoudelijk Reglement 2022

Informatie voor kinderdiëtisten

Regelmatig verschijnen nieuwe artikelen en interessante informatie voor kinderdiëtisten. Graag delen we deze artikelen en informatie met je.
Wil je graag automatisch op de hoogte gehouden worden, meld je dan hier aan als nieuw lid van het Netwerk Kinderdiëtisten. Je ontvangt dan regelmatig een nieuwsbrief met de laatste nieuwtjes en informatie en ontvangt een uitnodiging voor onze jaarlijkse netwerkdag. Als lid ben je hier gratis bij.

Klik hier voor alle informatie