page contents
Het huidige bestuur van het Netwerk Kinderdiëtisten

Quirina Engels

DE diëstenpraktijk Quirina Engels

Ik ben als kinderdiëtist werkzaam in Eindhoven. In mijn praktijk werk ik met 2 collega’s en hebben we alle drie onze eigen aandachtsgebieden. Ik ben deskundig op het gebied van kinderen met afbuigende groeicurve, kritische eters, maag- en darmklachten, coeliakie, voedselovergevoeligheid en sondevoeding bij kinderen.

Naast mijn lidmaatschap bij de NKD ben ik ook actief binnen DINC (Diëtisten Info Netwerk Coeliakie) en weet hoeveel je kunt bereiken als je binnen een netwerk enthousiast met collega’s iets wil realiseren. Ik hoop dat ik met mijn ervaring en enthousiasme een belangrijke bijdrage kan leveren aan het NKD.

Jannet Grave

Sinds 6 jaar heb ik een eigen praktijk die in die jaren uitgegroeid is tot een drukke baan. Leuk zou je denken maar juist dan kom je op een punt dat je gaat denken, wat vind ik nou echt leuk binnen mijn vak. En dan kom ik toch uit bij kinderen. Deze groep is de afgelopen jaren gegroeid in de praktijk. Ik ben betrokken geweest bij Zwolle gezonde stad en de JOGG activiteiten. 

Ik ben meer in contact gekomen met het netwerk binnen Zwolle die zich bezighoudt met kinderen op gezond gewicht. Er zijn tools ontwikkeld die ik mede heb mogen bepalen, zoals de werkmap kinderen op gezond gewicht. Leuk maar ook reuze ingewikkeld om de partijen bij elkaar te krijgen en samen te werken. Toch heb ik gemerkt dat daar mijn kracht zit en houd ook van samenwerken en de kennis delen met elkaar.

Wie ben ik nou als diëtist binnen de praktijk? Ik geloof heel erg in de kracht van het gesprek, eigen inbreng van de cliënt, uitgaan van wat wel lukt en dat versterken. Ik heb 3 jaar in Zwolle de rol van Zorgcoördinator op me mogen nemen binnen de activiteiten van Zwolle gezonde stad. In deze periode heb ik gemerkt hoe ingewikkeld het is voor een gezin om andere “gezondere” keuzes te maken. De veranderingen zijn soms maar zo klein en toch kom je ergens uit. Soms wil je zoveel meer als hulpverlener en is het ook een leerweg om genoegen te nemen met wat wel lukt. Heel leerzaam.

Ik werk momenteel steeds meer toe naar een praktijk waarbij ik alleen kinderen wil gaan zien. In Zwolle is het ziekenhuis nu ook klaar voor de samenwerking en lijken de lijntjes ook gelegd te worden. Heel mooi. Binnenkort ga ik naar een andere locatie waar ik samen zit met o.a. verloskundigen. Daarnaast heb ik een inloop spreekuur bij het consultatiebureau die steeds meer gaat lopen.
Toen ik de vacature zag voor bestuurslid was mijn gedachte dan ook…. Dit klopt. Ik wil me gaan inzetten voor de diëtist als kinderspecialist.

Ik denk dat focus op specifieke specialisaties de diëtist goed doet! Enthousiasme, (soms wat ongeduldig), inzet voor een goede samenwerking, ambities, aandrijver bij plannen, visie op ons vak en de toekomst. Dat is wat ik kan inbrengen. Samen met andere mensen en hun kwaliteiten wil ik graag het team versterken.

Els Modderman

“Sinds 2013 ben ik gestart als diëtist en kreeg ik meteen de mogelijkheid om mezelf in een multifunctioneel centrum gericht op kinderen, in het zuiden te vestigen. Hierdoor ben ik vastberaden om mezelf te specialiseren tot kinderdiëtist. Werkervaring, scholing, intervisie, etc zijn een must, maar daarnaast is het natuurlijk van groot belang dat de specialisatie kinderdiëtetiek vorm gaat krijgen.

Vandaar dat ik inzet voor het NKD. In het bestuur kan ik een actieve bijdrage leveren aan de kinderdiëtetiek en het brengt me nog een hoop kennis ook!.”

Angelique Kaldenbach

Diëtistenpraktijk Angelique Kaldenbach

Ik ben één van de diëtisten van Diëtistengroep Amsterdam en werkzaam in diverse Ouder en Kind Teams (OKT) waar ik kinderen begeleid met o.a. overgewicht, afbuigende groeicurve, kritische eters, voedselovergevoeligheid en coeliakie. Een keer per maand geef ik de voorlichting Gezond Zwanger in de serie Rondom de Geboorte en op aanvraag workshops op scholen. Verder zit ik ook in Diëtisten Info Netwerk Coeliakie (DINC) en afwisselend met mijn collega Annet Pluister in de hoofdredactie van de Groeigids. Bij deze verschillende overleggen merk ik hoe fijn het is om met een groep bevlogen collega’s bezig te zijn met onze mooie vak.

Daniëlle Horstman

Sinds 2007 ben ik praktijkhouder en diëtist bij Diëtheek Utrecht. Ik ben destijds begonnen als allround diëtist maar in oktober 2013 heb ik de opleiding kinderdietetiek gevolgd. Dit was de basis voor mijn enthousiasme over voedingsadvisering bij kinderen. Vervolgens heb ik diverse cursussen op het gebied van kindervoeding gevolgd waaronder:

  • Anders kijken naar kritische eters
  • Anders kijken naar kritische eters met ASS
  • overgewicht bij kinderen en ondervoeding bij kinderen.

Daarnaast heb ik de afgelopen 5 jaar de cursus ‘kinderen en overgewicht’ mogen ontwikkelen en begeleiden aan de hogeschool van Amsterdam. Het samen werken met ouders en kinderen aan hun persoonlijke doelen op hun eigen tempo maakt mijn werk zo leuk.
Sinds 2017 zit ik in het bestuur van het netwerk eerstelijns kinderdietisten.