page contents
Het huidige bestuur van het Netwerk Kinderdiëtisten

Quirina Engels

DE diëstenpraktijk Quirina Engels

Ik ben als kinderdiëtist werkzaam in Eindhoven. In mijn praktijk werk ik met 2 collega’s en hebben we alle drie onze eigen aandachtsgebieden. Ik ben deskundig op het gebied van kinderen met afbuigende groeicurve, kritische eters, maag- en darmklachten, coeliakie, voedselovergevoeligheid en sondevoeding bij kinderen.

Naast mijn lidmaatschap bij de NKD ben ik ook actief binnen DINC (Diëtisten Info Netwerk Coeliakie) en weet hoeveel je kunt bereiken als je binnen een netwerk enthousiast met collega’s iets wil realiseren. Ik hoop dat ik met mijn ervaring en enthousiasme een belangrijke bijdrage kan leveren aan het NKD.

Jannet Grave

Sinds 6 jaar heb ik een eigen praktijk die in die jaren uitgegroeid is tot een drukke baan. Leuk zou je denken maar juist dan kom je op een punt dat je gaat denken, wat vind ik nou echt leuk binnen mijn vak. En dan kom ik toch uit bij kinderen. Deze groep is de afgelopen jaren gegroeid in de praktijk. Ik ben betrokken geweest bij Zwolle gezonde stad en de JOGG activiteiten. 

Ik ben meer in contact gekomen met het netwerk binnen Zwolle die zich bezighoudt met kinderen op gezond gewicht. Er zijn tools ontwikkeld die ik mede heb mogen bepalen, zoals de werkmap kinderen op gezond gewicht. Leuk maar ook reuze ingewikkeld om de partijen bij elkaar te krijgen en samen te werken. Toch heb ik gemerkt dat daar mijn kracht zit en houd ook van samenwerken en de kennis delen met elkaar.

Wie ben ik nou als diëtist binnen de praktijk? Ik geloof heel erg in de kracht van het gesprek, eigen inbreng van de cliënt, uitgaan van wat wel lukt en dat versterken. Ik heb 3 jaar in Zwolle de rol van Zorgcoördinator op me mogen nemen binnen de activiteiten van Zwolle gezonde stad. In deze periode heb ik gemerkt hoe ingewikkeld het is voor een gezin om andere “gezondere” keuzes te maken. De veranderingen zijn soms maar zo klein en toch kom je ergens uit. Soms wil je zoveel meer als hulpverlener en is het ook een leerweg om genoegen te nemen met wat wel lukt. Heel leerzaam.

Ik werk momenteel steeds meer toe naar een praktijk waarbij ik alleen kinderen wil gaan zien. In Zwolle is het ziekenhuis nu ook klaar voor de samenwerking en lijken de lijntjes ook gelegd te worden. Heel mooi. Binnenkort ga ik naar een andere locatie waar ik samen zit met o.a. verloskundigen. Daarnaast heb ik een inloop spreekuur bij het consultatiebureau die steeds meer gaat lopen.
Toen ik de vacature zag voor bestuurslid was mijn gedachte dan ook…. Dit klopt. Ik wil me gaan inzetten voor de diëtist als kinderspecialist.

Ik denk dat focus op specifieke specialisaties de diëtist goed doet! Enthousiasme, (soms wat ongeduldig), inzet voor een goede samenwerking, ambities, aandrijver bij plannen, visie op ons vak en de toekomst. Dat is wat ik kan inbrengen. Samen met andere mensen en hun kwaliteiten wil ik graag het team versterken.

Angelique Kaldenbach

Diëtistenpraktijk Angelique Kaldenbach

Ik ben één van de diëtisten van Diëtistengroep Amsterdam en werkzaam in diverse Ouder en Kind Teams (OKT) waar ik kinderen begeleid met o.a. overgewicht, afbuigende groeicurve, kritische eters, voedselovergevoeligheid en coeliakie. Een keer per maand geef ik de voorlichting Gezond Zwanger in de serie Rondom de Geboorte en op aanvraag workshops op scholen. Verder zit ik ook in Diëtisten Info Netwerk Coeliakie (DINC) en afwisselend met mijn collega Annet Pluister in de hoofdredactie van de Groeigids. Bij deze verschillende overleggen merk ik hoe fijn het is om met een groep bevlogen collega’s bezig te zijn met onze mooie vak.

Talitha Meine Jansen

Careyn Voeding en Dieetadvies

Sinds 2000 werk ik met veel plezier als eerstelijns diëtist in de stad Utrecht. In mijn werk ben ik mij steeds meer gaan richten op kinderen. Dit begon in 2003 naar aanleiding van de NVD-campagne ‘Terug naar de gezonde basis’ met projecten op basisscholen gericht op preventie van overgewicht bij kinderen. Daarna volgden diverse andere settings, bijvoorbeeld de kinderopvang. Daaruit ontstond ook een groei in het aantal kinderen met overgewicht en hun ouders die het spreekuur bezoeken. Gaandeweg is dit verbreed en ben ik ook actief betrokken bij ketenaanpak voor kinderen met overgewicht of obesitas. De diversiteit aan invalshoeken, het samenwerken met een diverse andere professionals maakt mijn werk alleen maar interessanter en leuker.  

Ik ben nieuwsgierig naar hoe gezinnen draaien, onderzoeken hoe hun systeem werkt en het met wat aanpassingen kan blijven werken met een gezondere uitkomst. Dat geldt ook voor mijn eigen gezin; manlief en 3 meiden op de basisschool.

Lieke Voesten-Rongen

Diëtistenpraktijk VOLOP!!!

Ik ben Lieke Voesten-Rongen, 38 lentes jong en woonachtig in het pittoreske Broekhuizenvorst ( Noord-Limburg) samen met mijn man Patrick. In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met koken, sociale gelegenheden en als ontspanning ga ik  regelmatig wandelen met mijn 2 hondjes.

In 2010 ben ik afgestudeerd als diëtist en tot 2015 werkzaam geweest bij een instelling gespecialiseerd in Eetstoornissen en Obesitas. In 2015 ben ik gestart met een eigen Diëtistenpraktijk. De afgelopen jaren ben ik steeds meer in contact gekomen met kinderen en voeding in diverse contexten. Hierdoor heb ik in 2017 de Post HBO kinderdiëtetiek te gaan volgen. Op dit moment werk ik binnen de gemeente samen met o.a. JOGG en het consultatiebureau en neem ik deel aan een leefstijlprogramma voor kinderen, genaamd Gezondr, Fittr en Sterkr, vanuit de GGZ. Verder heb ik me gespecialiseerd in eetstoornissen, intolerantie en allergieën en ben ik werkzaam als diëtist in de ouderenzorg. Dit zorgt voor een mooie combinatie voor jong en oud. 

Mijn missie bij NKD, verder ontwikkelen als kinderdiëtist, sterk staan als kinderdiëtist en voor de kinderdiëtist, die een speciale zorg leveren.