page contents

2006

 

 

OPRICHTERS 

NETWERK KINDER DIËTISTEN

In 2006 hebben Nienke Wierdsma en Carien Stapelbroek ( † 2017 ) de start gemaakt met het Netwerk Kinder Diëtisten. Vanaf het ontstaan tot heden is het Netwerk uitgegroeid tot een groep van kinderdiëtisten en public health diëtisten die zich inzetten voor hun vakgebied, elkaar inspireren en motiveren. 

In januari 2020 is het Netwerk Kinder Diëtisten de samenwerking aangegaan met netwerken in de tweede en derde lijn op het gebied van kinderdiëtetiek.  Het NKD bestaat nu uit de volgende netwerken:

  • Kinderdiëtisten (NKD);
  • Diëtisten Kindergeneeskunde Topklinische Ziekenhuizen (DKTZ);
  • Kinderdiëtetiek Overleg Diëtisten Academische Ziekenhuizen (KODAZ). 

De naam van dit netwerk blijft Netwerk Kinderdiëtisten. De samenwerking van gekwalificeerde kinderdiëtisten die werken in de 1e, 2e en 3e lijnszorg en public health sector zorgt voor optimale kwaliteit van de voedings- en dieetzorg voor kinderen van 0-18 jaar.

“Samen met Carien heb ik onbevangen, in 2006 de start gemaakt van dit netwerk. Als ik nu terug kijk stel ik vast dat het netwerk me veel meer heeft gebracht dan ik ooit had kunnen voorzien. Ik deed er inspirerende ideeën op, ontmoette pittige collega’s en betrapte mezelf op zaken ‘die ik nog niet op orde had/heb’. De organisatie van professionele 1e lijns kinderdieetzorg is nog lang niet klaar, maar de kop is eraf. Doe er je voordeel mee. Ik kan de kennis en contacten in elk geval goed gebruiken voor mijn praktijk voor 1e lijns jongeren- en kinderdiëtetiek en mijn advieswerk voor drie noordelijke jeugdgezondheidszorginstellingen.”

Nienke Wierdsma

Bestuurslid van 2006 - 2017